Kornea

Dikişsiz Kornea Nakli

Kornea nakli gerektiren hastalıkların çoğunda, korneanın sadece belli bir katmanı hasar görür. Endotelyal keratoplastide (DSEK ve DMEK) sadece hasarlı iç hücre tabakası değiştirilir.

Dikişsiz kornea nakli kimlere uygulanır?

Ortalama kalınlığı yaklaşık 500 mikron (0.5mm) olan kornea dokusu 5 ayrı tabakadan oluşur. Endotel hücre tabakası korneanın en iç katmanıdır. Bu hücrelerin en önemli görevi, net bir görüş için korneayı saydam tutmaktır. Bazı genetik hastalıklarda ve endotel hücrelerin hasar gördüğü göz ameliyatları (katarakt gibi) sonrasında kornea ödemi gelişir. Kornea ödemi ve endotel yetmezliğinin en sık görülen sebepleri şunlardır:

Dikişsiz kornea nakli (DSEK ve DMEK) nasıl uygulanır?

Korneanın diğer katmanlarının sağlam olduğu bu durumlarda, vericiden alınan kornea dokusu manuel olarak, mikrokeratom adı verilen cihazlarla veya femtosaniye lazer kullanılarak katmanlarına ayrılır. Hasarlı endotel tabakası çıkartılır ve vericiden alınan endotel zar tabakası 3.5 mm’lik bir kesiden göz içerisine yerlerştirilir. Bu operasyon lokal veya genel anestezi altında yapılabilir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dikişsiz kornea nakli’nin (DSEK ve DMEK) avantajları nelerdir?

Online
Randevu
Randevu Alın

Güncel Haberler

Diyabet Hastalarında Katarakt Daha Erken ...

Göz muayenesi ...

Detayları Okuyun
Video
Galeri
İnceleyin
Bilimsel
Yayınlar
İnceleyin
Kornea Detaylar için tıklayın Lazer Ameliyatı Detaylar için tıklayın Katarakt Detaylar için tıklayın Yakın Gözlüğü Tedavisi Detaylar için tıklayın

Dr. Sönmez ile iletişime geçin

captcha